Новини

Назад

Бог вибрав нас, щоб ми були святими

: 1810 2018-04-18 17:02:24

Від 17 до 18 квітня у Вищій Митрополичій Духовній Семінарії у Брюховичах відбувся день зосередження в рамках перманентної формації священиків, які були висвячені від 2007 до 2016 року.  У зустрічі взяло участь 17 священиків, з якими зустрівся Митрополит Мечислав Мокщицький. 

Зустріч провів о. Едвард Лоєк CM, який на конференціях ділився особистим досвідом священичого покликання. Як зазначив о. Едвард: «Я захоплений життям, яке є найбільшим даром, яке Господь мені подарував. Дароване життя є завданням, щоб не лише його якось прожити, але щоб його прожити добре. Папа Йоан ПавлоII казав, що «життя є не лише дане, але є і задане». 

Отець місіонер зазначив, що ще будучи семінаристом захопився біблійним фрагментом з послання до Ефесян: «Бог вибрав нас до заснування світу, щоб ми були в єдності з Христом і залишалися святими й непорочними перед Богом, виявляючи любов».  Цією радістю життя та священичого покликання, цей місіонер на 36 році свого священства, ділився з молодими священиками.

«В житті священика, крім щоденного служіння, є важливим є час для особистого освячення. Час, щоб набратися цієї сили, якою потім можна ділитися з іншими» – поділився своїми спостереженнями отець Назар Білик, один з учасників цих духовних вправ. 

Автор : Андрій Пеканець

Назад